PROFESSZIONÁLIS BŐRREGENERÁLÁS

Ha neked is régóta bőrproblémáid vannak, ha gyakran jelennek meg pattanások, hámló, gyulladásos felületek a bőrödön, akkor a szokásos tüneti kezeléseknél többre van szükséged.  Bőröd természetes egyensúlyát természetes és hatékony koncepciónkkal helyreállíthatod.

EGYFÉLE BŐRTÍPUS LÉTEZIK, AZ EGÉSZSÉGES NORMÁL BŐR. AZ EGÉSZSÉGES BŐR AZ, AMIT FIATALÍTANI LEHET, A TÖBBI BŐRÁLLAPOTOT PEDIG ELSŐKÉNT normalizálnunk szükséges. 

 

Sokan, akik a DRHAZI kozmetikumokat választják, már sok tapasztalattal rendelkeznek, korábban számos szintetikus és natúr kozmetikumot is kipróbáltak, az arcbőrük mégis problémás maradt. Tapasztalataink és kutatásaink szerint ezen problémák hátterében a bőregyensúly eltolódása és  ennek következtében kialakulható bőrfertőzés áll. 

 

Az egészséges bőr természetes védőpajzsként képes szelektálni a hatóanyagokat - mindenből éppen addig és annyit enged be, amennyire szüksége van. A mérgektől pedig természetesen megvéd bennünket. Igaz védelmi funkciója határos, és a negatív környezeti hatások, a káros testápolási termékek használata, az elégtelen táplálkozás, vagy akár a stressz hatására a bőr elvesztheti azt a képességét, hogy ezt a feladatát ellássa. Ennek lehetnek következményei a különféle bőrproblémák és az idő előtti bőröregedés. 

"A fiatal egészséges bőr tapintása bársonyos, pórusai zártak, s egyenletes. Üde színnel rendelkezik, melyet a jó vérkeringés és az optimális vastagságú szaruréteg adja. Zsír- és víztartalma tökéletes egyensúlyban van. A melaninképzés normális, ennek köszönhető az egységes szín. A tompa fényt, a pórusok tisztaságát és zártságát a megfelelő mennyiségű és összetételű faggyútermelés és a hibátlan elszarusodás eredményezi. Bársonyossága a felszíni emulzió kellő víztartalmának és az egészséges piheszőröknek köszönhető. Rugalmasságát az irha kellő hidratációja, a rugalmas rostok megfelelő aránya, a bőralja tömöttsége és a kellő izomtónus okozza." 

 

Természetes módon a korral az egészséges bőr is változik, így megfelelő ápolással és kezeléssel támogathatjuk, ez a szépítő készítmények feladata

 

Az egészséges bőrtől való eltérés kezelése, vagyis a bőr gyógyításának alapja tapasztalataink szerint a bőregyensúly visszaállítása, mely kizárólag olyan anyagokkal és kezelésekkel érhető el, melyek jótékonyak az emberi szervezetre. Szintetikus szerekkel a tünetek időleges kezelése megoldható, de a bőregyensúly nem áll helyre, sőt…

 

A megbomlott egyensúlyú bőrön, vagyis a sérült bőrfelületen az intenzív növényi anyagok is árthatnak, mert a mikrosérüléseken olyan helyre is képesek felszívódni, ahova nem valóak és irritációt okozhatnak. A sérült bőrfelület nem minden esetben látható szabad szemmel, ezen károsodások lehetnek mikroszkópikus méretűek. A tüneti jelek, a bőrérzékenység, az irritációra való hajlam az, ami következtethet jelenlétére.

 

Az elmúlt száz év műanyag és ásványi olaj alapú kozmetikumai, erős szintetikus tenzidjei, testápolási és tisztálkodási szerei komoly általános bőrkárosítást, egyensúlyeltolódást alakítottak ki. Ma átlagosan a nők 80 % -a valamely fokú bőrérzékenységgel küzd.

 

A legtöbben rövid ideig elégedettek az aktuális, akár a nagyon magas árú professzionális kozmetikumokkal, de rövid idő elteltével gyakran érzékenység, irritáció jelentkezik. Majd mikor szeretnének áttérni a tiszta, természetes, értékes növényi olajokat tartalmazó kozmetikumokra akkor bőrük gyulladással, irritációval reagálhat. 

 

Ez azért történhet, mert a szintetikus anyagok ugyan bőregyensúly eltolódást okoznak, de nem táplálják a bőrön élő mikroszkópikus méretű organizmusokat. llyen például a Demodex atka, mely az egészséges bőrön is kimutatható és normál esetben szimbiózisban él velünk, viszont az eltolódott egyensúlyú bőrön könnyen elszaporodhat, mert a natúr kozmetikumok tiszta olajai kiváló táplálékforrást ad neki. Túlzott jelenléte pedig komoly károkat okoz a bőr élettanában és szerkezetében. A bőr gyulladással, irritációval és még fokozottabb bőrérzékenységgel reagálhat. 

 

Az elmúlt 150 évben sok kutató vizsgálta a bőrön élő természetes organizmusokat és felfedezték, hogy hasonlóan a bélflórához a bőrnek is van egy természetes flórája. Ezen organizmusok normál esetben szimbiózisban élnek velünk, viszont ha bármely ok miatt teret kapnak, akkor képesek túlzott módon elszaporodni, és károkat okozni a bőr élettanában, szerkezetében. Ilyen organizmus a Demodex atka, mely az egészséges bőrön is kimutatható.

 

Eredménynek tekinthető ebben a témában, hogy komoly sokéves kutatást követően 2012-ben a dermatológia is elfogadta és kihirdette, hogy a rosacea bőrelváltozást a Demodex atka egy faja, a Demodex brevis okozza. 

 

Az orvosi publikációk alapján egyre nyilvánvalóbb, hogy a bőregyensúly eltolódása teret ad ezen organizmusoknak, melyek elszaporodnak és kezdetben bőrérzékenységet, majd az egyéni érzékenységnek megfelelően aknét, rosaceát vagy más bőrelváltozásokat hoznak létre.

 

Részletesebb információkat a DRHAZI blogban olvashat: Mi az a Demodex?

 

 

Ha egészséges és szép bőrre vágyunk, akkor elsődleges célunk a bőregyensúly visszaállítása legyen, mert az egészséges bőr az, amit fiatalítani lehet, a többi bőrállapotot pedig elsőként gyógyítanunk kell. Ez egyénenként más-más ápolást és kozmetikumot igényelhet, éppen attól függően, hogy az adott arcbőr milyen tüneteket mutat.

IDŐPONTEGYEZTETÉS : 

MAMMUT I. : 06 20 265 8880

OKTOGON: 06 20 3259464

Az egyeztetett konzultációs/terápiás időpontot fenntartjuk az Ön számára. Kérjük, amennyiben mégsem tud megjelenni az adott időpontban, mielőbb jelezze felénk, hogy a felszabadult időben más pácienseket tudjunk fogadni. Ha ezt legkésőbb 48 órával az időpont előtt (hétfői időpont esetén péntek délig) megteszi, nem számolunk fel költséget. 48 órán belüli lemondás esetén a teljes kezelési díjat kérjük kifizetni. Megértésüket köszönjük!

 

DRHAZI SZALONJAINKBAN SZERETETTEL VÁRUNK INGYENES ÁLLAPOTFELMÉRÉSRE ÉS BŐRápolási TANÁCSADÁSRA

Időpont egyeztetésért, tanácsadásért hívja: +36 20 265 8880

Kérheti szakértőnk visszahívását is:

Név:
Tel.:
E-mail:
Szakértőnk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.


Vissza