A belső szépség titka

A belső szépség titka

Nagy élmény számomra, ha olyan emberekkel találkozom, akik környezetükben erőteljes figyelmet keltenek. Az ilyen emberek - legyen az nő, vagy férfi - erőt sugároznak, erős karizmájuk van és valahogy belülről fakad a szépségük. Amikor egy ilyen ember belép a térbe, egy pillanatra megáll számomra az élet. De hogyan is működhet ez?

 

A legtöbbünk számára ismerős kifejezés a belülről fakadó szépség

A kiegyensúlyozottság, a belső harmónia kivetítése az egyéniségre, amikor kialakul a külső és a belső harmónia egyensúlya. 

Ez kezdetben nem egy állandó állapot, de a következő pontokat szem előtt tartva kialakíthatjuk és tartósíthatjuk:

Találjuk meg a saját belső Ideáinkat!

Válasszunk önmagunknak követendő belső ideákat, melyek stabil alapot adhatnak életünknek. Ezek olyan belső jellemformáló tulajdonságok, - becsület, kedvesség, segítőkészség - melyek nap, mint nap képesek hatalmas erővel támogatni minket és általuk könnyedén alakíthatjuk át akár teljes lényünket és életünket.

Figyeljünk Önmagunkra!
Keressük meg, melyek azok a tényezők, amik gondot, nehézséget jelentenek az életünkben, - és tudatosan szüntessük meg őket. Ügyeljünk a fokozatosságra, és napról-napra jobban fogjuk érezni magunk.
Figyeljünk arra, hogy kerüljük a divatot, inkább a saját egyéniségünk alakítsuk ki. Érjük el, hogy minket kövessenek.
 
A szükségleteink kielégítésére törekedjünk, az igényeinket tartsuk kordában!
Ha tudatosan megfigyeljük a saját szokásainkat, hamar különbséget tehetünk az igényeink és a valódi szükségleteink között.
  • Valóban szükségem van rá? - Ha erre minden esetben képesek vagyunk ésszerű és logikus választ adni, akkor jó úton járunk.
Végül úgy elégítjük ki a saját szükségleteinket, hogy egyediek, stílusosak és káprázatosak leszünk.
Ismerjük meg magunkat!
Találjuk meg, mi az, ami valóban örömet okoz számunkra, és tudatosan törekedjünk a megvalósítására. Mely változtatások hozhatnak sikert számunkra? Szerencsére, ha valódi és tiszta vágy hajt minket, akkor a változtatásokhoz szükséges lehetőségek, eszközök is hamar megjelennek életünkben.
  • Mire van szüksége a testünknek, ahhoz, hogy a legjobb formájába hozhassuk?
  • Melyek azok a ruhaneműk, melyek tükrözik teljes lényünket?
  • Mi áll jól?
  • Amit hordunk, az kényelmes is? 

Érdemes egy lazán és kényelmesen elegáns ruhatárat kialakítani, hogy testünk és lelkünk is meghálálja a törődést.

  • Milyen kozmetikumokra van valójában szükségünk?

Érdemes olyan kozmetikumokat választanunk, melyek kizárólag jótékony anyagokból épülnek fel. Emellett az is fontos, hogy értéket kapjunk a pénzünkért, a kozmetikum valóban hatékony legyen.

Keressük az arany középutat!
Kerüljük a túlzásokat, mert ha mindennap kihozzuk magunkból a maximumot, akkor egy idő után belefáradunk, vagy egy mókuskerékbe kerülünk, ami még több stresszt okoz. Ha pedig emiatt feladjuk, az újabb frusztrációhoz vezethet.
Épp annyira erőltessük a változást, amíg az jó érzéssel tölt el. Legyünk türelmesek önmagunkkal. Ha néha hibázunk, legyünk önmagunkhoz szeretetteljesek - és tanuljunk a hibákból.
 
Mindig legyen rajtunk valami egyedi, mely az egyéniségünket tükrözi. Ez megnyilvánulhat egy családi ékszerben, vagy saját kreációban is - valami, ami ismerős, és ami plussz önbizalommal tölt meg.
 
A láthatatlan plusz, a kiegyensúlyozottság
Ha valóban törődünk magunkkal, megérkezik a jutalom is, a várva várt kiegyensúlyozottság. Idővel stabil és határozott önbizalmunk alakul ki, amit a belső értékeink alakítanak ki és nem a külső környezet. Ekkor már nem kell bizonygatnunk magunknak, mert már belülről is érezzük, tudjuk, hogy szépek vagyunk és természetszerűleg idővel a környezetünk is ezt tükrözi vissza.
Szeretném elsőként elolvasni a legújabb cikkeket.