100% természetes összetevő

 

ÉLET, AZ ÉLETBŐL SZÜLETIK

 

Kozmetikumaink összetevői 100%-ban természetes eredetűek, és lehetőség szerint BIO illetve vad gazdálkodásból származik, így különösen gyengédek az emberhez és a környezethez.

Miért fontos, hogy egy kozmetikum natúr legyen?

Az idegen anyagokra való reakció a szervezetben nem minden esetben allergia. A számunkra mérgező, károsító anyagokra a bőrünk érzékenyen reagál, ami teljesen normális védekezés.

 

Az Ön bőre hány vegyszerrel érintkezik reggelente?  Egész nap?

Vajon Ön is öntudatlanul mérgezi magát a testápolás helyett?

 

A bőrünk a legnagyobb szervünk, szervezetünk első védelmi vonala. Legfontosabb funkciója a szervezet külső behatásoktól való védelme, védelem a kiszáradástól, a hőmérséklettől, a fertőzésektől és a káros anyagoktól. Ahhoz, hogy ezen funkcióit kellőképpen el tudja látni, vigyáznunk kell rá.

Annak ellenére, hogy a környezetvédelem, a természetes anagok iránti igény világunkban is egyre népszerűbb, hajlamosak vagyunk sok esetben az igényeinket a szükségleteink elé helyezni. Sokszor egy - egy csábító illatnak ellágyulunk, holott tudjuk, hogy természetellenes és káros számunkra.

Ha olyan kozmetikai termékeket használunk, amit igényünk választ, akkor szinte biztosak lehetünk benne, hogy több olyan összetevőt is tartalmaz, ami károsíthatja a bőrünk és ezáltal az egészségünk. Egy átlagos nő, egy átlagos napon átlag 300 féle vegyi mérget visz fel a bőrére.

 

Nehéz megállapítani, hogy valóban 100%-ban természetes-e az a kozmetikum, amit a kezünkben tartunk?

Még a természetesnek mondott kozmetikumokban is általában találhatunk néhány szintetikus  összetevőt? Miért?

 • mert kevés az a gyártó, aki képes 100% natúr terméket előállítani
 • mert sok gyártó főként az anyagi haszonra és nem a tökéletességre törekszik, így főként a szabályozásoknak igyekszik megfelelni, amelyek ma még engedélyezik bizonyos szintetikus anyagok használatát
 • mert a természetes összetvők sokkal drágábbak,10 X, de akár 20 X többe kerülnek
 • mert sok esetben a legjobb szándék mellett is belekerülnek a termékbe vegyi anyagok, például a kész növényi kivonatok legtöbbje is vegyi tartósítószert tartalmaz 

A gyártóknak nagy tudatosságra és szakértelemre van szüksége, hogy a lehető legjobb minőségű kozmetikai termékeket hozzák létre.

 

Melyek a fő ismérvei a tiszta kozmetikumok összetételének és készítésének nézeteink szerint?

 • természetes alapanyagokból készül
 • alapanyagaink gyógyszerészi tisztaságúak, és lehetőségekhez mérten főként bio termesztésből származó növényi anyagokat használunk fel
 • oldószer és szennyezésmentes, hidegen préselt növényi olajok felhasználásával készülnek
 • az optimális bőrtolerancia érdekében kerüljük a káros anyagok, vegyi és szintetikus szerek alkalmazását
 • nem alkalmazunk szintetikus színező és illatanyagokat
 • kerüljük a halott állati alapanyagok használatát és ellenezzük az állatokon végzett kísérleteket
 • nem alkalmazunk génmanipulált alapanyagokat
 • a termékeink kielégítő eltarthatóságát a növényi kivonatok, párlatok, a modern, csíramentes gyártási technológia és a higénikus csomagolási mód biztosítja
 • újrahasznosítható és higénikusan használható csomagolóanyagokat használunk

A legtöbb cég marketingtörekvése arra irányul, hogy leírják mi nincs a termékekben, akár szilikon, parabén, ásványi olaj, pedig engem, mint tudatos vásárlót főként az érdekel, hogy mi van benne és ami benne van, az mit csinál.

Így felmerül a következő fontos kérdés: Honnan tudhatjuk, hogy mi káros a bőrünknek?

Ennek egyetlen hatékony módja van, ha alaposan elolvassuk a tégelyen vagy csomagolásan megtalálható listát, a termék hivatalos összetevőinek a felsorolását (INCI Deklaration).  Sajnos ez legtöbbünk számára teljesen érthetetlen, ezért szeretnénk segíteni, és összeállítottuk a leggyakoribb és legveszélyesebb szintetikus összetevők listáját, megosztjuk azt is, hogy miért érdemes elkerülni őket:

A leggyakoribb mérgező vegyszerek a kozmetikai iparban