Melyek a bőrazonos hatóanyagok?

Melyek a bőrazonos hatóanyagok?

A bőr szerkezetének molekuláris megismerése inspirált bennünket, hogy a bőrnek legoptimálisabb bőrazonos kozmetikumokat létrehozzuk. A bio arckrémeket, ha hightech hatóanyagokkal felturbózzuk, biztonságos, de intenzív arcfiatalítást, bőrmegújítást érünk el.

Ezek olyan természetes arckrémek, melyek a bőr minden szintjén hatékonyak. Építik a bőr vázszerkezetét, töltik a rugalmasságot adó fascia hálózatot, építik a bőr irha rendszerét. Az eredmény pihe-puha rugalmas, feszes bőr.

 1. Zsírkomponens

Az egészséges bőr természet által alkotott krémjének zsírkomponense kémiai szempontból a következő molekulákból áll: trigliceridek, zsírészterek, zsírsavak, szkvalén, digliceridek, koleszterinészterek, koleszterin, ceramid és foszfatidilkolin - ezek is egy optimális arányban felépítve.

Az bőrproblémáknál láthatóak eltérések ettől az ideális összetételtől és ennek megfelelően érdemes felépíteni az erre a bőrre javasolt krém olajkomponensét.

Példa:  A problémás bőr esetén a faggyú olajsav-tartalma fokozott, ami által egy bőrfelszínt bevonó fényes réteg gátolja a bőrlégzést. Ennek következtében a faggyú serkenti az elszarusodást, ezáltal a szőrtüszők kivezető nyílása eltömődik, a faggyú nem tud ürülni, kis faggyúdugaszok (comedók) keletkeznek.

Ilyenkor alacsony olajsavtartalmú és bőrregeneráló olajokkal építjük fel a kozmetikumot és nem az, hogy olajmentes készítményeket alkalmazunk, mert ez csak rövid ideig hoz eredményt - hosszú távon zsírhiányt és még komolyabb bőrproblémát okoz.

  • Fontos, hogy a Bio arckrémek oleogélek,  alap olajösszetételE "nemes" és " értékes" legyen - jojoba, makadámia, sheavaj, ligetszépe, avokádó, búzacsíra stb,- és az alapolajokat kombináljuk az adott bőrtípusnak megfelelő hatóanyagolajokkal - homoktövis, gránátalma, csipkebogyó, borágó, feketecsalán stb.
  • Mindezt egészítik ki a hightech hatóanyagok: Szkvalén, Ferulasav, Gamma oryzanol, L-prolin, Sztearinsav, Lecitin alapú liposzóma komlpexek, stb - melyek a kompozíció hasznosulását nagymértékben megnövelik.

2. Vizes rész

Az alap Bio arckrém, szérum hidrolipid filmrétegének vizes része képezi a védő savköpenyt, melyet tejsav, szabad zsírsavak, aminosavak, pirrolidin karboxilsav, hialuronsav, urea alkotnak. 

  • Ezeket a hatóanyagokat kizárólag a hightech biotechnológia képes előállítani olyan formában, amelyek képesek sejtszinten beépülni a bőrbe. Például a növényi hialuronsavnak 4 féle molekulaméretű verzióját képesek előállítani, melyek hatásukban teljesen eltérően támogatják a bőr hidratálását, és a sejtszinten ható növényi peptidek tucatjai állnak rendelkezésünkre a bőr regenerálására, hogy hosszantartó és látványos hatást érjünk el. 

 

3. BŐR tartószerkezet

Az egészséges bőr rugalmasságát a hámréteg egészséges szerkezete adja.

A hámréteg anyagcsere szempontból inaktív sejtekből és több rétegben, dupla sorú lipidekől álló sejtközti mátrixból áll. A határoló rétegei főleg ceramidból, koleszterinből és palmitinsavból állnak. A  hámrétegnek megfelelő Bio arckrémek, szérumok bőrazonos felépítését DMS (Derma Membran Struktur) rendszernek hívják. Ez ceramidot, fitoszterineket (nagyon hasonlít a koleszterinre) és hidrogenizált foszfatidilkolint ( speciális hightech lecithin) tartalmaznak.

  • A sérült hámréteg regenerálása elsősorban ceramidokkal érhető el, melyet a bőr az epidermiszben állít elő és a bőrsejt életének kb. 28. napján a hámrétegbe ad le. Mennyiségének csökkenése a bőrben egyenes arányban van a kóros bőrelváltozások növekedésével.
  • Az új bőrsejtek születését és a stratum corneum felé való vándorlását védeni és támogatni kell, mivel ezen az úton, a sejtek káros környezeti hatásokra (szabadgyökök, UV-sugárzás) nagyon érzékenyek. Ezért van nagy jelentőségük a liposzómás és nanoszómás szállító rendszereknek (Liposzóma komplex) és a modern antioxidáns (Stabil C-vitamin, E-vitamin, Ferulasav, Totarol stb) hatóanyagoknak.

4. Vitaminok

A bőrazonos kozmetikumok, bio arckrémek összetételét gazdagítják a vitaminok, melyek nélkülözhetetlenek az egészséges bőrhöz, antioxidánsok és az enzimatikus folyamatok katalizátoraiként szerepelnek: A vitamin, E-vitamin, Stabil C vitamin, Panthenol (B5 provitamin), Niacinamid (B3 vitamin) stb.

 

Válassz te is egészséges, hatékony kozmetikumokat a ragyogó szépségért!

Szeretném elsőként elolvasni a legújabb cikkeket.