Gluténmentes Tippek

Gluténmentes Tippek

Nap, mint nap sok tippet adok a pácienseknek bőrünk normalizálására. Gyakran hallom, hogy sokan szívesen lemondanának a búzalisztről, de nem találnak ízletes alternatívákat, teljes étrendváltoztatás pedig túl nagy teher lenne a számukra. 

Tapasztalatom, hogy nem szükséges a teljes életmódváltás szükséges, hanem csupán a búzaliszt kiváltása, amihez tudok jó tippeket ajánlani, melyek nekünk beváltak. 

Ha elérjük, hogy 80%-ban búzaliszt mentesen étkezünk, akkor már nagy terhelést leveszünk a szervezetünkről.

KENYÉR, ZSEMLE és sok más...

Talán ez a legfontosabb, mert mindennapi szükséglet.

Az Aldi Enjoj Free márkájából a zsemléket és a bagett kenyeret is nagyon finomnak találom. A magos zsemléje pirítva isteni, de még pirítás nélkül szendvicsnek is kiváló, 12% lenmaglisztet, 8% napraforgómagot tartalmaz, így az emésztőrendszert is rendben tartja. 

A Shär termékei közül a magos szeletelt kenyeret szeretem a legjobban, akár fagyasztott császárzsemléjük, ciabbatájuk is van.

Ha az otthoni sütött kenyérre, zsemlére voksolsz, akkor a magyar Szafi liszteket ajánlom leginkább. Nekem nagyon beváltak. Használom a süteménylisztjét, amiből kiváló piskótát tudok sütni, a ropogós héjú kenyérlisztet és a palacsintalisztből is tökéletes a palacsinta.

Levestészta, spagetti

A Cornito cérnametéltje és spagettije nekem bevált, igaz, hogy főzéskor módosítottam a recepteken. A levestésztát külön leveslében főzöm, plusz 1 evőkanál olajjal. A spagetti tésztát is néhány evőkanál olajjal főzöm, így sokkal finomabb, majd szűrés után is kevés olajjal átkeverem.

Tarhonyában a Barbara vált be.

Ha kekszre vágysz NÉHa...

Gullon csokis keksze a kedvencem:

 

Barbara márka sós és édes perecét is imádom, de még mézes puszedlije is van "vészhelyzetre"...

             

JÓ ÉTVÁGYAT!

Szeretném elsőként elolvasni a legújabb cikkeket.