Csecsemőmirigy és az Életerő

Csecsemőmirigy és az Életerő

A csecsemőmirigy egy rózsaszínes szürke, kétlebenyes szerv, amely magasan a mellkasban foglal helyet, a mellkas csont mögött. A múltban voltak bizonyos félreértések a csecsemőmirigynek az egészségmegőrzésben betöltött szerepét illetően. Azt tartották, hogy a csecsemőmirigy a serdülőkorra, méretét tekintve, egyre kisebb lesz, s használhatatlanná válik. Ezt az elképzelést azonban dr. John Diamond megcáfolta.

 A testünk nem hazudik című könyvében a kö­vetkezőket írja:

„A csecsemőmirigyet igazi belső elválasztású mirigy­ként kezelhetjük. Ez azt jelenti, hogy olyan mirigy, mely a vérbe üríti hormonjait, onnan pedig a test más területeire küldi, így fejtve ki ha­tását máshol is.”

„A csecsemőmirigy a test és elme közötti kapocs, és ez az első szerv, amelyre hatást gyakorol a szellemi magatartás és a stressz!”

Ma már tudjuk, hogy az egyik legfontosabb belső elválasztású mirigy a szervezetben, melynek

Funkciói:

  •  A csecsemőmirigy az immunszerv az emberi szervezetben - az elmúlt húsz évben felhalmozódott, tudományos bizonyítékok száma óriási.
  • Az egyik legfontosabb mirigy a testünkben, ez az életenergia székhelye. A csecsemőmirigy felügyeli és rendszerezi a test energiarendszerének energiaáramlását, s azonnali hibajavítást alkalmaz, ha egyensúlyza­vart észlel. Így teremt egyensúlyt és összhangot a testenergiában.
  • A testen keresztülfolyó limfa vagy nyirokfolyadék áramlásában is szerepet játszik a csecsemő­mirigy. A nyirokrendszer a méregtelenítés egyik szerve, - a sejtekből elszállítja, s a véráramba üríti ki az idegen anyagokat, a sejttörmeléket és a mérgeket.
  • Az izom-összehúzódás erősítése is a csecsemőmirigy feladata

A cse­csemőmirigy állapotát legkönnyebben kineziológia gyakorlattal lehet ellenőrizni, - amit viszont így a stressz legyőzésére vagy a stressz okának meghatározására is felhasználhatunk.

Tudjuk, hogy az életünk során megtapasztalt rengeteg dolog ki­szívja energiánkat, s ennek következtében testünk izmai legyengül­nek. Ide tartoznak a nem megfelelő ételek, például a cukor és a ké­miai anyagok. Például egy puha székben, mint amilyen az autó ülése, való üldögélés csökkenti a szellemi éberségünket, mivel az elménket és izmainkat is gyengíti ez a semmittevés. Egyes emberek közelsége ugyancsak leszívhatja az energiánkat. A negatív gondolatok, a túl hangos vagy nem kiegyensúlyozott zene, s egyes színek annyira lecsa­polhatják energiánkat, akárcsak az állandó stressz.

Keltsük életre a csecsemőmirigyet!

Egyszerűen és nagyon gyorsan életre kelthetjük a csecsemőmirigyet, s ezzel felerősíthetjük le­gyengült izmaikat:

  • Amikor az ujjak he­gyével a csecsemőmirigy feletti részen megütögetjük a mellkast, inge­relni fogjuk a csecsemőmirigyet, s arra késztetjük, hogy gyorsan ener­giát küldjön a test összes izmába.
  • A csecsemőmirigy működésének gyors helyreállításának másik módja a száj­padláson, épp a fogak előtt található csecsemőmirigy-masszázspontnak a megnyomása. Nyomjuk meg ezt a pontot a nyelvünk hegyével!

A pozitív életenergia ellenőrzése - Kineziológiai próba

Egy rövid és egyszerű kineziológiai próba segít a cse­csemőmirigy erejének megállapítására, hogy megtudjuk, mennyire képes erősíteni vagy gyengíteni a test izmait.

Segítőtársra lesz szük­ségünk, aki velünk szemben áll, és bal karját kinyújtja egyenesen elő­re. Ezalatt jobb keze nyugodjon ellazulva a test mellett. Most, a part­nerrel szemben állva, helyezzük bal kezünket a vállára, hogy megtá­masszuk testét. Közöljük vele, hogy megpróbáljuk majd egyenesen kinyújtott karját lefelé nyomni, s kérjük meg, próbáljon meg ellenáll­ni a nyomásnak. Jobb kezünket tegyük a bal csuklója fölötti részre, s nyomjuk meg karját lefelé, de csak annyira, hogy ellenőrizhessük iz­mainak erősségét. Ez itt nem az erők harca. Amennyiben azt találjuk, hogy az izom gyenge, kérjük meg társunkat, ütögesse meg mellkasán a csecsemőmirigy masszázspontját, vagy nyomja meg a szájpadláson lévő másik masszázspontot, az előbb leírtak szerint, s újból végezzük el a pró­bát. Az izmoknak ez alkalommal már erősnek kell lenniük.

Gondoljuk csak meg, hogy a testünkben mennyi izom van, amelyik egy ilyen kicsinyke stressz hatására energi­át veszít, és elgyengül. Hát csodálkozunk rajta, milyen sok ember ide­ges és beteges, anélkül hogy tudná viselkedésének, érzéseinek okát?

Sokkal több kellemes módszer áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy újra életet leheljünk a csecsemőmirigybe, tanuljunk hát meg néhá­nyat. Elsőként nézzük a természetet.

TIPPEK AZ ÉLETERŐ FOKOZÁSÁRA
  • A nyelv helyes tartása az, amikor a száj­padláson középen elhelyezkedő masszázsponthoz nyomódik. Ebben a helyzetben az egész test folyamatosan felfrissül annak a közvetlen kapcsolatnak köszönhetően, amely a középső reflexpont és a test energiarendszere és az életenergia között van.
  • Minden mo­solygásnál a csecsemőmirigyet ingereljük. A nevetés energiával tölti fel a testet, ezért helyesen tesszük, ha mindig pozitívan szemléljük a dolgokat, s elménket boldog, kellemes gondolatokkal töltjük meg.
  • Érezzük a szeretet rezgő érzését mindenben, ami szép. Üljünk egye­nesen, hallgassunk jó zenét, s csakis jó minőségű, azaz természetes ételeket fogyasszunk. Köszönettel és örömmel gondoljunk minden bennünket körülvevő dologra.
  • Masszírozzuk a csecsemőmirigy más reflexpontjait: Keressük meg a talpon, tenyéren elhelyezkedő másik csecsemőmirigy-reflex­pontokat. A csecsemőmirigyhez tartozó reflexpontokat a fejtetőn is találunk, a fejtető középvonalában helyezke­dnek el, és segíthetnek a csecsemőmirigy ingerlésében.

 

Szeretném elsőként elolvasni a legújabb cikkeket.