Arctisztítás - Mikor? Mivel? Hogyan? Miért?

Arctisztítás - Mikor? Mivel? Hogyan? Miért?

Az arctisztítás az arcápolás alapja. Ha sokat áldozunk arckrémekre, szérumokra, fontos, hogy jól előkészített arcbőrön használjuk a kiváló hatóanyagokat.Sokszor felmerül kérdésként, hogy mi a véleményem a helyes arctisztításról. A sejtszinten ható hatóanyagok használatakor fontos is, hogy mennyire tiszta az arcbőrünk mikor egy hightech hatóanyag készítményt felkenünk. 

Iratkozz fel hírlevelünkre, ha érdekelnek legújabb megosztásaink!

FELIRATKOZOM

Sokszor felmerül kérdésként, hogy mi a véleményem a helyes arctisztításról. A sejtszinten ható hatóanyagok használatakor fontos is, hogy mennyire tiszta az arcbőrünk mikor egy hightech hatóanyag készítményt felkenünk. 

Néhány segítő tanács az optimális arctisztításhoz:
  1. Reggel és este szükséges megmosni az arcunkat. Reggel azért, mert a testünk éjszaka méregtelenít és a pórusaink telve vannak kiürített salakanyaggal. Este pedig azért, mert még ha nem is sminkeljük magunkat a levegőből, környezetből mikroszkópikus méretű szennyeződések tapadnak a pórusainkban és arcbőrünkön lévő  faggyúra. Emellett a frissen elszarusodott hámréteget is jótékony nap, mint nap eltávolítani az arcbőrünkről.
  2. Nem elegendő tiszta vízzel megmosni az arcunkat. Szükséges tenzideket használjunk, mert a faggyúba tapadt méreganyagokat, szennyeződéseket a tiszta víz, vagy akár a tonikok nem tisztítják ki. Itt ami fontos, hogy természetes, lágy és hidratáló legyen az arclemosó amit alkalmazunk.
  3. Erőteljes, agresszív tenzideket - testszappan, lauryl szulfátos tusfürdő - ne használjunk, mert nagyon intenzíven kiszárítják az arcbőrünket. A DRHAZI koncepció kizárólag hidratáló krémszappanokat alkalmaz.
  4. Sokat lágyíthatunk a még a bio tenzideken is, ha nem töményen használjuk a lemosókat, hanem kis vízzel felhabosítjuk a tenyerünkben és a habot masszírozzuk be az arcbőrünkbe. Így hatékonyan, de mégis gyengéden tisztíthatjuk meg az arcbőrünket. Sokkal gazdaságosabb is a használat, mert kevesebb tisztító elegendő az alapos tisztításhoz.
  5. A gyengéd arctisztítók Ph-ja közel naturális, vagyis nem lúgos, így nem bántja a bőrünkön lévő természetes mikroorganizmus flórát. Kivételt képeznek az aszeptikus lemosók, melyeknek épp célja a mikroorganizmusok visszaszorítása.
Mivel segíthetjük még arcbőrünk, a pórusok tisztítását ?

Sokan küzdünk T-zóna problémával, hátterében a legtöbb esetben szarusodási rendellenesség áll, vagyis túl gyors az arcbőr szarusodása, így a pórusokat elzárja és a faggyú nem tud kiürülni. 

Arcradírok 

A peelingek sokat segítenek a pórusok tisztításában, az elszarusodott hámréteg eltávolításában. Általánosan hetente egyszer nagyon jótékony a használatunk. Segítik a bőr megújulását, légzését és a hatóanyagok felszívódását és hasznosulását is biztosítják. T zóna probléma esetén gyengéd használatuk a problémás területen akár néhány naponta is jótékony lehet. 

 

 

ARCMASZKOK

Hatékonynak tartom a természetes agyagokból készült krémmaszkokat. Önmagukban az agyagmaszkok szárító hatásúak, krémmaszkként viszont csodálatosan tisztítják, hidratálják és regenerálják az arcbőrt.

Iratkozz fel hírlevelünkre, ha érdekelnek legújabb megosztásaink!

FELIRATKOZOM

Szeretném elsőként elolvasni a legújabb cikkeket.